50 keinoa tulla rohkeammaksi

Rohkeus-korttipakkani kortissa numero 31. lukee: Rohkeutta on…Luottaa intuitioonsa. Intuitiota kuuntelemalla syntyivät korttinikin, vaikka matka on ollut mutkikas.

 

Konkreettisesti ne ovat matkanneet Helsingistä Fuengirolaan, sieltä Viroon, taas Helsinkiin ja Tampereen kautta Ylistaroon. Mutta nyt Rohkeus-kortit ovat täydelliset palvelemaan kaikkia teitä, jotka tarvitsette ohjausta omilla elämänpoluillanne!

Myös henkinen tekoprosessi oli poukkoileva. Vaikka kuuntelinkin tarkasti intuitiotani, joka kehotti tekemään Rohkeus-kortit, välillä projekti ehti levätä pöytälaatikossa vuoden ajan sopivan kansikuvan puutteessa. Sitten uskalsin kokeilla, osaisinko piirtää kannen itse. Osasin! Epäilijöitäkin ilmaantui matkan varrella ihmettelemään, että kannattaako tällaisia kortteja tehdä, mutta minä seurasin sitä vahvaa tunnettani, joka sanoi että kyllä kannattaa. Lopulta sain ensimmäisen version Rohkeus-korttipakasta valmiiksi, josta tuli mustavalkoinen.

Vastaanotto oli ällistyttävän positiivista. Myin ensimmäiset sata kappaletta ilman markkinointia ja sain asiakkailta ihanaa palautetta. Kortteja oli käytetty sekä valmennuksissa (olen itsekin Life Coach), perheen kanssa, ystävien kanssa illanvietossa ja myös yksin. Jokainen palautteen antaja kertoi, että oli nostanut pakasta juuri oikean kortin siihen hetkeen. Moni oli jäänyt miettimään tekstejä pidemmäksi aikaa, jotkut tekstit olivat liikuttaneet kyyneliin asti. Myös itse sain todistaa vetämilläni valmennuskursseilla, miten kortit osuivat aivan nappiin. Esimerkiksi kerran eräs osallistuja nosti kortin, jossa sanottiin (46.) Rohkeutta on…Kokeilla yksin siipiään. Edellisen piirustusharjoituksen aikana hän oli piirtänyt paperiinsa siivet.

Espanjaan värien perässä

Rohkeus-korttien myyminen oli kuitenkin jäädä alkutekijöihinsä, kun minulle tuli tarve tehdä suuri elämänmuutos. Tärkeimpiä intohimojani ovat värit ja valokuvaus, ja tuntui, että luovuuteni oli Suomessa kuihtumassa. Halusin pois harmaasta kotimaasta (vaikka kotini olikin täynnä värejä), ja päädyin myymään asuntoni, vein huonekalut kierrätykseen, otin koiran kainaloon ja muutin Espanjaan viettääkseni siellä muutaman kuukauden.  

Moni sanoi minua rohkeaksi, mutta minä koin vain seuraavani intuitiotani. Sainkin Espanjasta juuri sitä, mitä olin lähtenyt hakemaan: inspiraatiota luonnosta, kukista, väreistä ja valosta. Rohkeus-kortit olin tyystin ehtinyt unohtaa, kunnes niistä alkoi tulla kyselyitä. Sitten vielä minulle tuli vaihe, kun olisi pitänyt palata Suomeen, mutta ostinkin asunnon Espanjasta. Se oli samaan aikaan mielettömän ihanaa, mutta myös kauhistuttavan pelottavaa. Silloin aloin itsekin nostaa päivittäin itselleni Rohkeus-kortteja. Sain niistä paljon uskoa, toivoa, rohkeutta ja tsemppiä uuden elämäni kynnyksellä. Tajusin, että näitähän pitää tehdä lisää! Mutta ei todellakaan enää mustavalkoisina versioina.

Jaanan rohkeus inspiroi 

Olen käyttänyt aina värejä todella – no, rohkeasti. Jotkut ovat varoitelleet, että ei suomalaisille kannata yrittää myydä mitään värikästä, koska Suomessa suositaan hillittyjä värejä. Onneksi tapasin FiiniFröökynän Jaanan juurikin Espanjassa ja sain varmistuksen, että kyllä Suomessakin on ihmisiä, jotka uskaltavat pukeutua näyttävästi. Rakastuin Jaanan vaatteisiin oikopäätä ja mietin pääni puhki, että miten ihmeessä pääsisin shoppaamaan Fuengirolasta Ylistaroon? Olisin halunnut ostaa koko putiikin tyhjäksi!

Nyt kirjoitan tätä blogia Ylistarossa. Elämä on ihmeellistä, kun seuraa sydäntään ja tekee juuri niitä asioita, joihin tuntee intohimoa. Ja kuuntelee sitä intuitiotaan. Jaanan kanssa tiemme yhtyivät uudelleen ihanasti: julkaistessani Rohkeus-korttini Jaana ehdotti yhteistyötä. Pompin riemusta ilmaan. Tämä on täydellinen match, koska arvostan niin paljon FiiniFröökynän vaatteita, värejä ja arvoja.

Rohkeus-korttejani saa nyt tilata FiiniFröökynän verkkokaupasta. Toivon, että mahdollisimman moni saa ne käsiinsä. Rohkeus-korteilta voi kysyä opastusta itselleen aina, kun kaipaa tukea omalla polullaan ja niitä voi käyttää myös työyhteisöissä erilaisissa tilanteissa.

SATU VÄISÄNEN
kirjailija, Hidasta Elämää -bloggari, Life Coach