Hurmaannuin mä metsuriin

Mitä kaikkea kivaa onkaan syksyn värikirjossa tarjottavana pukeutumiseen? Mää tykkään, tykkäätkös sää?

Syksyssä on oma viehätyksensä värien puolesta, oli koronaa tai ei. Vaikka keväällä värit tuovat toivoa valoisista ajoita, niin syksyn väritys tuo mukanaan tunteen uudesta alusta. Ihmiset palaavat lomien jälkeen töihin ja arkeen, koulut ja monet harrastukset alkavat.

Mausteisia värejä

Pitkästä aikaa ruskeaa ja oranssia rakastavat löytävät kaikkea ihanaa vaatekaappinsa. Myös turkoosin ystäviä hellitään. Okrankeltainen ja beige ovat myös tämän syksyn värejä. Olenkin miettinyt, että onko minusta tullut vanha, koska kirkkaiden värien ystävänä uusi ihastuksen kohteeni on juurikin tuo beige.

Katseet hihoihin

Jo keväällä nähtiin ripaus menneestä ajasta, kun puhvihihat tekivät paluun. Onneksi kuitenkin 1990-luvulta tuunattuina versioina. Ensi kevääksi onkin tulossa vaikka mitä puhvihihaherkkuja: jos et ole näihin vielä tutustunut, niin nyt on sen aika. Myös ylipitkiä hihoja näkyy syksyn trendeissä. 


Ruutuja ja hapsuja

Viime vuonna en yhtään lämmennyt metsurintakiksi ristimälleni ruututakille. Syksyn tullen se alkoi näyttää kuitenkin tosi kivalta. Nyt ruudullisia tunikoita, puseroita ja mekkoja on valikoimissa pilvin pimein. Ruutuun voi yhdistää myös hapsuja, ja ne tuovat taas ihan erilaista säpinää asuun.

Rennot collegetunikat ja -mekot

Yksi syksyn suosituimmista tuotteista ovat olleet erilaiset collegetunikat ja mekot, joiden alle voi pukea esimerkiksi paksut legginsit. Tällaisella mukavalla asulla on tullut itsekin liihoteltua pitkin alkusyksyä. Kelien viiletessä voi pitkän hupparin päälle pukea vaikkapa toppaliivin ja huitaista kaulaan paksun huivin ja eikun menoksi. Monia eriä on jo myyty loppuun näistä rennoista jokapäivän asuista mutta onneksi koko ajan tulee uutta sisään.

Jakut ja jakkupuvut

Olen hullaantunut jakkuihin! Vihdoinkin ne ovat täällä, niiden paluuta on jo moni odotellut. Tämäkin vaate vaati ainakin itseltäni hieman kypsyttelyä, koska olen elänyt jo yhden jakkupukuajan 1990-luvulla. Onneksi niihin aikoihin ei tarvinnut tehdä aikamatkaa, vaan tämän päivän jakut on tuunattu tälle vuosikymmenelle. Kun esimerkiksi farkkuihin yhdistää trendikkään jakun, saa sopivasti särmikkyyttä asuun.

Täällä eletään syksyä hieman sekavin, mutta kuitenkin toiveikkain fiiliksin. Korona värittää edelleen meidän kaikkien arkea. Tulevaisuutta on hankala suunnitella, kun tilanteet elävät koko ajan. Joidenkin tuotteiden saanti on hankalaa, koska valmistajilla ei ole materiaaleja mistä niitä valmistaa. Varastoon ei myöskään uskalla kovin paljon tuotteita ostaa – viime kevään kauhukuvat mahdollisesti myymättä jäävistä vaatteista ovat edelleen vahvassa muistissa.

Toisaalta: kun on viime kevään korona-ahdingosta selvinnyt, niin selviää mistä vain. Parhaansa yrittämällä ja töitä kovasti tehden. Huumoria unohtamatta, se auttaa pahimpien hetkien yli.