Hyvän mielen Ilmari

Kun työntekijämme Ilmari kysyi minulta kauniisti, että milloin minä Jaana pääsen malliksi kuviin, teki hän sen niin hellyttävästi, että lupasin vielä parempaa – jutun blogiini.

Ilmari tuli meille osa-aikaiseksi työntekijäksi muutamia vuosia sitten. Sitä ennen hän työskenteli yli kymmenen vuotta paikallisessa Agrimarketissa tehden avustavia töitä niin varastolla kuin asiakaspalvelussakin.
Voidaan sanoa, että Ilmari on ollut Ylistarossa melko näkyvä hahmo jo vuosikymmeniä. Yhden käden sormilla on laskettavissa ne ihmiset, jotka eivät tätä sympaattista persoonaa tunne. Ilmari työskentelee virallisesti Seinäjoen kaupungille, jolle me maksamme työstä tuntipalkkaa ja raha tietysti päätyy lopulta Ilmarin kukkaroon.

Osan viikosta hän on töissä Ylistaron toimintakeskuksessa, mutta omien sanojensa mukaan tykkää kuulemma olla meillä paljon enemmän. Niinpä pyrimmekin tarjoamaan Ilmarille erityisesti sesonkiaikaan enemmän hommia. Toimintakeskuksen kanssa on sovittu, että työt meillä kaupalla ovat etusijalla. Mikäli meillä niitä ei ole tarjota, niinä päivinä Ilmari on heillä apukätenä.
Mitä Ilmari sitten meillä duunailee? Hän auttaa kiinteistönhoidollisissa töissä, kuten kesällä nurmikonleikkuussa ja talvella hoituu lumityöt. Erittäin ylpeänä nimitämmekin häntä pääpuutarhuriksi. Hän huolehtii myös, että firman autot ovat edustuskunnossa ja putsissa. Tavaran purku, laatikoiden hajotus, hinnoittelu sekä pienet korjaushommat ovat Ilmarin hommia.
Tärkeä ja vastuullinen työ on myös aina auttaa Serlan paperimyynnissä, joka meillä järjestetään ulkona 5-6 kertaa vuodessa.


Ilmari työskentelee varastopäällikkömme Mikan alaisena. Mika kertoo, että Ilmarista on tullut tärkeä osa työyhteisöämme ja merkittävä apu liikkeemme arjen askareissa. Hän tekee paljon myös niin sanottua näkymätöntä työtä, joita monet eivät välttämättä huomaa.
Aina silloin tällöin työpöydälleni ilmestyy purkki itsetehtyä hilloa tai villasukat, jotka Ilmarin sisko on tehnyt. Kyljessä kortti jossa lukee, Jaanalle Ilmarilta. Erityisesti minut herkisti kerran kortti johon oli kirjoitettu: kiitos Jaana kun otit minut töihin.
Minä puolestani tapaan tuoda Ilmarille ulkomailta eri kaupunkien nimikkolippiksiä. Niistä onkin muodostunut jo vähän Ilmarin tavaramerkki.
Pääsipä Ilmari niihin kuviinkin. Ja miten komealta mies näyttääkään!

Jos Ilmariin meillä käydessänne satutte törmäämään, niin käykää ihmeessä tervehtimässä ja kertomassa että olette tämän jutun nähneet. Hän tuo työpäiviimme auringonpaistetta, tiedän että tällä tavoin tuotte sitä myös hänelle.
Jokaisessa työyhteisössä pitäisi olla tilaa Ilmarille.