Kesämuotia ja koronarokkia

Kesän odotetuimmasta huvi- ja työreissusta tuli pienellä jalostuksella meidän ikioma koronarokki – kaikkien peruuntuneiden kesäfestareiden sijaisäiti. 

Idea koronarokista lähti siitä, että kaikki kesän festarit peruuntuivat. Mehän voisimme järjestää omat? Vaatekauppiaana tuli heti mieleen, että samalla saan kuvata kesän kuuminta muotia upeassa miljöössä, mikäs sitä parempaa. Huvi ja hyöty samassa viikonlopussa, siitä me yrittäjät tykkäämme. 

Pitkään suunniteltu kesän paras kuvausreissu Mäntsälään Mustijoenrantaan kauniiseen jokimaisemaan hyvällä porukalla tyssäsi pikku ongelmaan: Italiasta tilatut vaatteet eivät ehtineet mukaan. No, onneksi ei ollut tämän vakavammasta asiasta kyse, sillä ihan mielettömän hyvä keikka siitä tuli ilman noita kuvausvaatteitakin. 

Mustijoenrannan huvila on aivan huippu, sinne mahtuu majoittumaan isompikin porukka, meitä siellä oli 15. Erityisen upeaksi paikan tekee joenrantaan rakennettu sauna, jossa on hulppea terassi, vieressä laituri josta pulahtaa uimaan sekä ulkoporeamme. Syystäkin paikan omistaja nimitti juurikin tuota terassia koko paikan sydämeksi.  

Viikonloppu oli tämän kesän kuumin, joten käytännössä vietimme nuo kaksi päivää terassilla nauttien trooppisesta tunnelmasta, hyvästä musiikista ja ruuasta. En muista milloin viimeksi olisin ollut Suomessa vielä puolenyön jälkeen yöllä bikineissä niin ettei palellut, nyt tuli sekin ihme koettua.  

Meitä helle helli, mutta ellei näin olisi ollut, sisältä päähuvilasta löytyy myös karaokelaitteet ja samasta huoneesta poreamme, joten sateellakin olisimme viihtyneet. Pienimuotoisena urheiluhulluna itselleni mieluinen yllätys oli myös yläkerrassa sijaitseva treeninurkkaus.

 

Reissussa oli mukana Fiini Fröökynän verkkokauppaa pyörittävät Katja ja Oona sekä ystäviä/yhteistyökumppaneita. Sopiva sekoitus vaatebisnestä, tuli päivitettyä näkemyksiä tämän kesän kuumimmasta muodista. Mekot ja hameet, erityisesti kietaisuhameet ovat nyt suosittuja. Ihanaa naisellista pukeutumista. 

Olen tosi kiitollinen, kuinka hienosti meidän ensimmäinen oma pellavamallisto on otettu vastaan, vaikka se koronan takia hieman sppeaksi jäikin. Siitä innostuneena voin kertoa, että ensi kesän malliston suunnittelu on jo käynnistynyt ja siitä tulee kyllä hieno. Business Finlandin apurahan turvin voimme nyt myös keskittää osaa valmistusprosessista Suomeen, mikä on loistojuttu! 

Tämän kesän muodissa on päätään nostanut boho eli boheeminen tyyli. Se näkyi myös viime viikonlopun Miss EW-kisoissa, jossa Fiini Fröökynä oli toista kertaa mukana. Siitä lisää sitten seuraavassa blogissa. Boho-pukeutumiseen kuuluu vapautunut, 1970-luvun hippityyli: harsomaisia vaatteita, pitsiä, mekkoja, hapsuja ja tupsuja. 

Ahdistavan kevään jälkeen on ollut hienoa huomata, että meidän kivijalkakaupassamme Ylistarossa on jälleen vipinää. Yksi iso merkki paluusta normaaliin on se, että suositt Pop up-kiertueemme on käynnistynyt. Tällä viikolla meidät löytää Jalasjärveltä. Seuratkaa Facebookia, sieltä näkyvät tulevat paikkakunnat. 

Olen tosi iloinen, että lähdin kokeilemaan tänä keväänä siipiäni myös videoaalloille. Kiitos kaikista ihanista palautteista joita videoistamme saan, sekä töissä että vapaa-ajalla, ne innostavat jatkamaan tällä tiellä. Olen myös huomannut, että ihmisten on noiden videoiden myötä helpompi lähestyä meitä – on hieno juttu, että olemme onnistuneet tulemaan lähemmäksi teitä. Yhdessähän me teemme vaatemaailmasta hauskemman, vai mitä?