Koronan kokoisia kasvun paikkoja

Kiinassa asuva ystäväni laittoi minulle tammikuun lopussa viestin, jossa varoitti että Eurooppa ei vielä tiedäkään minkälaisen pedon kanssa se on tekemisissä. Ystäväni oli oikeassa.

Mietin pitkään, mitä kirjoittaisin. En ainakaan halua ruveta surkuttelemaan koronan tuomista vaikeuksista – miten kaikki kevääksi suunnitellut jutut meni mönkään. Siitä, miten vietin unettomia öitä ennen kuin lomautin koko henkilökuntani. Tai siitä, kun kesävaatteita virtaa sisään mutta asiakkaita ei ole, laskut erääntyy, mutta kassavirta on lähes tyrehtynyt.

Nuo asiat ovat kohdanneet kaikkia meitä yrittäjiä. Tämä tuntuu pahalta meistä kaikista. Uskon kuitenkin siihen, että kaikella on tarkoituksensa. Jos hukkaan uskoni tulevaan, niin samalla kadotan myös voimani. En ole halunnut lamaantua tästä painajaismaisesta tilanteesta, vaan jo alussa päätin, että teen kaikkeni estääkseni sen.

Totta kai pari kertaa juoksulenkillä ovat kyyneleet valuneet pitkin poskia, mutta annan epämukavien fiilisten tulla, olla ja mennä. Yritän olla positiivinen, vaikka välillä pelottaakin. 

Nyt on ollut tällaisella malttamattomalla ihmisellä aikaa opetella esimerkiksi videoiden tekoa. Olemme saaneet kuvata kevään uutuuksia kerrankin rauhassa, ilman aina läsnä olevaa kiirettä. Olen lenkeilläni löytänyt upeita kuvauspaikkoja ihan lähimetsistä ja niitä olemme jo hyödyntäneet. Vaatekuvaukset ovat usein kivoja hetkiä, joissa työ ei tunnu työltä.

Verkkokauppaan on ollut nyt aikaa lisätä lähes kaikki uutuustuotteet, mitä on tullut. Jokaisesta nettitilauksesta tuleekin tällä hetkellä heitettyä lähes kärrynpyöriä silkasta onnesta.

Olen miettinyt niitä tapoja, joilla nyt pystyy vaikuttamaan. Niinpä tulossa on esimerkiksi eri puolilla maata olevien verkkoasiakkaidemme omista videokuvauksista koostettu muotinäytös. Laitathan minulle viestiä jos haluat olla mukana tässä? Siitä tulee kivaa!

Ennen kuin kaikki jäivät pois töistä päätin myös, että nyt on hyvä hetki tehdä se mikä on odottanut jo pari vuotta oikeaa hetkeä. Maalata liikkeemme lattia. Se tehtiin pikavauhtia viikossa ja nyt minun hommani on siirtää vaatteet takaisin paikoilleen. Siinä onkin puuhaa muutamaksi viikoksi. Nyt kun vuorokauteen onkin yhtäkkiä tullut muutamia lisätunteja, se on mahdollistanut myös puheluja sekä viestejä ystäville, joiden kanssa on töiden takia yhteydenpito ollut hiljaisempaa vaikka he mielessä ovat olleetkin.

Ehkä tämän jälkeen myös tietyistä asioista tulee yksinkertaisempia. Jospa meille kaikille annettiin tämä muistutuksena siitä mikä oikeasti on tärkeintä, terveys ja rakkaimmat.

Pidä huoli itsestäsi. Uskon, että tämän kokemuksen jälkeen ihmiset haluavat nähdä kauniita asioita ja värejä ympärillään. Niitä meillä on tarjolla verkkokaupassa ja myymälöissämme.