Kuinka puetaan taiteilija?

Tätä kysymystä pääsin miettimään taiteilijaksi ryhtyneen toimittaja Marja-Riitta Vuorelan kohdalla. Miltä oikeasti näyttää taiteilija? Värikkäältä vai klassiselta? Erikoiselta vai muuten vaan persoonalliselta?

Tunnustetaan, minulla oli stereotypia taiteilijapukeutumisesta. Että sen pitää olla näyttävää ja värikästä. Toisaalta, kun pääsin ensimmäistä kertaa stailaamaan taiteilijaa, se lähti ihan samasta kuin muillakin. Ensin täytyy tutustua persoonaan.

Maakuntalehtien toimittaja, vuorotteluvapaalla taiteellista identiteettiä etsivä Marja-Riitta on vaatekauppiaalle mieluisa tapaus: rohkea heittäytyjä ja hoikka kaunotar. Ensin perehdyin hänen taiteeseensa, sieltä tuli tunne, että tämä nainen rakastaa rauhallisuutta. Ehkä kuitenkin voisin vähän irrotella, ehdottaa taiteilijalle esimerkiksi Himalaja Clothing -mallistoa? Ekomuodin edelläkävijöiden vaatteet sopivat minusta hyvin myös taiteilijalle, joka ottaa ensimmäisiä askeliaan tuolla uralla.

Entäpä mitä miettii taiteilija itse? Kysyin häneltä:

”Jaanan vaateblogin Kuinka puetaan taiteilija -teema sopi minulle hyvin, koska itsekin vielä ihmettelen mikä taiteilijaidentiteettini on. Tekisivätkö vaatteet taiteilijan? Sitten aloin miettiä samaa stereotypiaa kuin Jaana ja epäilin, että tulen puetuksi räiskyviin rotseihin ja hillittömiin kuoseihin. Sekä taiteeni että perustyylini on väritön ja yksinkertainen. Päätin kuitenkin olla nirsoilematta ja antaa vaatekauppiaan viedä. 

Ja Jaanahan vei! Oli pinkkiä pintaa, pantterikuosia ja korkeaa korkoa. Vaikka Jaana ei ollut nähnyt minua kuin valokuvassa, jokainen vaate sopi ja oli mukava yllä. Ammattilainen selvästi asialla

Tunsinko joku vaatekerta ylläni itseni taiteilijaksi? Tunsin. Välillä koin olevani amerikkalainen kotirouva, juhlien emäntä tai matkalla työhaastatteluun. Oli kiinnostavaa huomata, miten iso merkitys vaatteilla oli siihen, millaiseksi koin itseni. Yksi vaate oli juuri minua varten. Runsaskuosinen ja värikäs mekko antoi hyvää energiaa ja ehkä johdattaa minutkin värien ääreen.”

 

Taiko.art -osoitteessa voit tutustua Marja-Riitan upeisiin töihin.

 

Kuvauspaikkana oli kaunis Uppalan Kartano, jossa voi järjestää komeita yritystilaisuuksia ja lämminhenkisiä perhejuhlia. Suosittuja ovat myös Uppalan Kartanon viinikoulut ja iltapäiväteehetket. Uppalan kartano on mainio paikka, kun haluat nauttia elämän ylellisistä hetkistä. Tutustu Uppalan Kartanoon.