Kun helle ei helli

Viime kesänä saatiin nauttia ennätyshelteistä, tänä kesänä taas ennätyskylmyydestä. Helteiden ystävänä tämä kyllä henkilökohtaisesti nyppii, mutta minkäs teet.

Tämän tekstin kirjoitin juuri ennen kuin tämän kesän ehkä ainut helleputki alkoi. Sen takia se onkin odottanut pöytälaatikossa muutaman viikon. Onneksi ystäväni  Outi kirjoitti blogin viime viikon huikeasta Pariisin seikkailustamme, käy lukemassa se täältä: Crazy woman.

Koleasta kesästä huolimatta ihmiset haluavat pukeutua kesäisesti ja kevyesti. Monesti kysytään, että mitä pitää pukea päälle esimerkiksi festareille, joissa päivällä saattaa olla tosi lämmin, mutta illalla taas tosi kylmä. Tässä muutamia vinkkejä, miten muutat helleasun sopivaksi myös koleaan säähän.

Pellavatunikat ja mekot toimivat tilanteessa kuin tilanteessa. Korkkareissa ja tennareissa, päivällä ilman rotsia ja illalla taas rotsin kanssa.

Haalarit ovat lyöneet tänä kesänä itsensä läpi. Aikaisemmin niitä pidettiin hankalina esimerkiksi vessassa käymisen suhteen. Omakohtainen kokemus onkin, ettei haalarin kanssa pidä vessassa käyntiä lykätä viime tippaan.
Farkut toimivat tietysti aina. Niihin kun yhdistää tilanteeseen sopivan yläosan, niin menoasu on siinä.


Tässä asussa nähdään jo vähän myös syksyn tuntua. Okranväri tulee näkymään voimakkaasti pukeutumisessa myös tänä syksynä.

Kevyt reisitaskullinen jogger-housu on tervetullut uutuus housumaailmaan. Sitä voi pitää caprimallisena ja illan viiletessä kiskaista puntit alas ja heittää topin päälle edestä solmittavan pellavapuseron.

Viikon asu on tämä okrankeltainen heittojakku, joka kertoo jo vähän tulevasta syksystä, mutta on sopivan pirtsakka ja kevyt pidettäväksi myös kesällä.