Luomumissien matkassa

Miss EW -kauneuskilpailun missiemo Henna Peltonen oli huomannut meidän vaatteemme Facebookissa ja otti yhteyttä.

Hupsista vaan, vaatteemme pääsivät mukaan valtakunnalliseen luomumissien kisaan. Julkisuudesta tuttu Henna Peltonen huomasi, että Suomesta puuttuu luonnollista kauneutta korostava missikisa ja hän päätti täyttää tuon tyhjiön:

”Kun vuonna 2017 käynnistin Miss EW -kilpailun, ajatuksena oli, että järjestän pienellä paikkakunnalla pienen kauneuskilpailun lähinnä omaksi iloksi. Olin jo pitkään kaivannut entisajan missikisojen tuntua ja halusin luoda kilpailun, jossa kunnioitetaan perinteitä, perinteisiä kauneusihanteita ja jossa yhdistyy luonnollinen naiskauneus, Suomen historia sekä Suomen upea luonto.”

Näin muistelee Henna kilpailun alkutaivalta. Hän yllättyi positiivisesti, sillä kisa on parissa vuodessa saavuttanut suuren suosioon. Jotain kertoo asiasta se, että Miss Suomi -kilpailuja ei enää televisioida (ne näkyvät enää jossain netti-tv:ssä), mutta Miss EW -missikaudesta kuvataan oma tv-sarja, jossa kurkistetaan missiorganisaation kulisseihin.

Luomukauneutta korostavaan Miss EW -kauneuskilpailussa on luonnollisen kauniita ja aurinkoisia naapurintyttöjä. Kauneuskirurgiset toimenpiteet sekä näkyvät tatuoinnit ovat kisassa kiellettyjä. Edes hiusten pidennyksiä, irtoripsiä ja rakennekynsiä ei sallita. Katso video >>

Kun Henna Peltonen otti yhteyttä ja pyysi mukaan vaatesponsoriksi, kiinnostuin heti kisasta. On mielenkiintoista olla mukana valtakunnallisessa vähän erilaisessa kauneuskilpailussa. Oli myös kiva kuulla, että meidän vaatevalikoimamme istui hyvin luonnollista kauneutta korostavaan kilpailukonseptiin.

9. Jutta Hongisto

FiiniFröökynä vaatetti kilpailun kuvauksiin kaksi missiä, 19-vuotiaan Jutta Hongiston (9) Kaarinasta ja 24-vuotiaan Jenni Tikan (10) Kuopiosta. Finaali järjestetään lauantaina 10. elokuuta Vantaalla Hämeenkylän Kartanossa. Jännittävää seurata, miten ”meidän” missien käy.

10. Jenni Tikka

Kuvat: Sanna Hellekoski www.studiosannah.fi