Pyörremyrsky Katriina vieraili kauppiaan kaapilla

Ammatikseen ihmisten vaatekaappeja siivoava ja järjestelevä Katriina Koskiniemi-Väisänen tuli visiitille kauppiaan vaatekaapille. Kuinkas sitten kävikään? 

Idea vaatekaappini uudelleen organisointiin tuli ystävältäni Outilta, jolta ei ainakaan ideat lopu! Pääsääntöisesti pukeudun vain oman liikkeeni vaatteisiin, mutta hankintamatkoilta mukaani tarttuu usein sellaisia vaatteita, joita en myyntiin syystä tai toisesta voi ottaa. Saan myös tosi paljon vaatteita lahjoina eri firmojen edustajilta. Totuus on, etten millään ehdi pitämään kaikkea mitä vaatekaappiini kertyy – osassa on vielä vuosienkin jälkeen hintalaput kiinni. 

Odotin Katriinan tapaamista miettien, että mitähän tuleman pitää. Olin valmistellut puolustuspuheen jokaiselle vaatteelle, miksi se pitäisi säilyttää. Moniin vaatteisiin liittyy tunteita, erilaisia fiiliksiä ja muistoja. Kuten esimerkiksi hääpukuuni, joka roikkuu kaapissa edelleen, mutta ei ikinä päässyt tositoimiin. Tai elämäni ensimmäiset Levikset, jotka sain luvan ostaa Vaasasta kun menin yläasteelle. Tallessa edelleen. Puhumattakaan eräästä ehkä numeroa liian pienestä farkkumekosta, jonka minun oli pakko saada – rakastan sitä vieläkin. Kaapistani löytyy myös helmiä. Sellaisia, jotka ovat olleet siellä kymmenenkin vuotta ja joita käytän edelleen.

Pelkoni osoittautui turhaksi: Katriina on vallaton, hyvän huumorin omaava tapaus, ihan kuin sielunsisko. Ihan turhaan jännitin, miten meillä natsaa. Huomasimme meissä myös hämmästyttävän paljon yhdennäköisyyttä.

Mutta siihen vaatekaappiin. Sehän tursusi vaatteita ja Katriina sanoikin, että ensimmäinen asia, mitä vaatekaapissa pitäisi olla, on väljyys. Henkareiden väliin pitäisi jäädä ilmaa. Minun vaatteeni olivat kokeneet tukehtumiskuoleman jo aikoja sitten.

Ensin lajittelimme kaapista pois kesävaatteet. Niistä karsittiin kierrätykseen ne, joita en ole aikoihin pitänyt. Vain jätesäkillinen, ei paha. Sen jälkeen laitoimme juhlavaatteet omaan telineeseen, lisäksi sijoitimme kaikki samankaltaiset vaatteet samalle hyllylle.

Kaappiin jäi pelkästään helposti toisiinsa yhdisteltäviä kokonaisuuksia, joilla Katriina lopuksi minut stailasi. Tätä osuutta olin odottanut eniten. Mitähän Katriina näkisi persoonassani, millaiseksi hän minut pukisi? Täytyy sanoa että jackpot, rakastuin uuteen tyyliini. Oli kuin olisin astunut out of the box, jota aina hoen omille asiakkaillenikin.

 

Nainen pääsee pukeutumisessaan pitkälle valkoisella kauluspaidalla. Sehän käy niin farkkujen, suorien housujen kuin hameiden kanssa. Itse käytän sitä myös hihattomien maximekkojen päällä. Sidon vain puseron helmat edestä rusetille. Kauluspaidan päälle voi pukea neuleen, neuletakin tai jakun. Täydellinen vaate siis!

Kun olin päässyt vauhtiin, ei vaatteiden kierrätykseen laittaminen tuntunutkaan enää ylivoimaiselta, vaan loppujen lopuksi se oli todella mieltä keventävää. Ehdimme illan aikana käydä kaapistani läpi vain neljäsosan, mutta jatkoin hommaa Katriinan opeilla seuraavana päivänä. Hyvästelin kaikki vaatteet, joita en ollut pitänyt viimeiseen vuoteen.

Katriina toi myös tuulahduksen erilaisesta pukeutumistyylistä. Oli upea seurata ammattilaisen otteita hänen yhdistellessään vaatteita. Vaikka teen sitä päivittäin myös itse, ovat tyylimme kuitenkin erilaiset. Tämän naisen kanssa aion tehdä yhteistyötä jatkossakin. Miltä kuulostaisi Katriinan vetämä korkkarikoulu meillä liikkeessä? Sellaiseenkin tämä muodin monitaituri nimittäin taipuu.

Lue lisää Katriinasta: Kinstyle