Rohkea pukee jo kesämekon

Ihanat kesämekot, täältä ne jo tulevat. Ei haittaa tippaakaan, vaikka on helmikuu ja ulkona pakkanen paukkuu – jos asenne on kohdallaan. Itse olen pitänyt kesämekkoja läpi pimeimmän talven, koska ne piristävät värikkyydellään.

Kesämekkojen käyttökausi on perinteisesti ollut muutama kuukausi ja ne ihanat talven lomareissut lämpimiin maihin. Nyt kun sattuneesta syystä ei matkailla, niin annetaan kesämekoille lisää liveaikaa uudenlaisella pukeutumisella. Hulmuavan ohuita mekkoja voi käyttää läpi talven esimerkiksi niin, että pukee alle kapealahkeiset farkut. Tai paksut sukkahousut ja päälle lämmin neule tai nahkarotsi. Pitkät saappaat sopivat mekkojen kaveriksi yhtä lailla kuin vaikkapa tennarit. Ja jos haluaa olla oikein rock, niin ne bootsit ovat hot.

Fiini Fröökynän ensimmäiset kesän 2021 mekot ovat saapuneet myymäläämme ja verkkokauppaan. Itse asiassa, aikaistin niiden toimitusaikoja huhtikuulta helmikuulle, koska tuntui siltä, että asiakkaatkin kaipaavat nyt värejä ja iloa elämään. Omaksi suosikikseni nousi tämä kepeä kukkamekko monikäyttöisyytensä vuoksi. Sitä voi käyttää sekä mekkona että pitkänä paitamekkona. Jos haluaa jotain erikoisempaa, voi alle pukea vaikkapa tyllihameen ja simsalabim, taas sinulla on uusi look.

Toinen suosikkini on tämä Ajlajkin pitkä mekko, jota voi myöskin käyttää sekä auki että kiinni, fiiliksestä riippuen.

 

Vaatekaapistani löytyy muutamia luottomekkoja jotka puen päälleni yhä uudelleen ja uudelleen. Kuka muistaa tämän ihanan Zezen kietaisumekon? Se on yksi suosikeistani ja olen pitänyt sitä niin paljon – välillä tulee olo, että kehtaanko enää tämä päällä edes näyttäytyä? Vastaus on aina sama, kyllä kehtaan! Tälläkin viikolla pidin sitä ensin päivällä töissä ja illalla tanssikurssilla Studio De Dansella, jossa käyn parini kanssa koronan takia yksityistunneilla.

Nyt kun tehdään paljon etätöitä kotona, niin varmasti työmotivaatiota lisäisi jos löysien collareiden sijaan pukeutuisikin siellä kotona mekkoon. Kyllä siinä työkaverit teams-palaverissa hieroisivat silmiään, kun ruudulta näkyisi ripaus kesämekkoa?

Entäpä mitä muuta on luvassa kesän muotiin? Olen jo noin kolme vuotta hokenut, ettei kukkakuosia enää pian kukaan osta ja samat kolme vuotta olen ollut väärässä. Luulenpa, että kukkakuosi on tullut jäädäkseen. Kukkien lisäksi mekkovalikoimiin saapuu myös yksivärisiä malleja, erityisesti pellavaa. Mikäli vain korona suo ja valmistusprosessi pääsee Italiassa käyntiin, myös Fiini Fröökynän omaa mallistoa.

Vaikka ei lumista maisemaa katsoessa uskoisi, niin muutaman viikon päästä alkaa se ihan paras vuodenaika. Ensin tulee hehkeä kevät, joka herkkyydellään saa meidät suomalaiset jälleen hymyilemään. Ja sitten onkin jo pian kesä. Sitä odotellessa on hyvää aikaa pistää vaatevarasto uusiksi.

 Studiokuvat: Kirstinkammari