Tennarit vai korkkarit?

Oletko tennari- vai korkkarinaisia? Mekkojen kanssa kengät ovat se juttu, mikä määrittelee asun ilmeen. Minä olen sekakäyttäjä, välillä on kiva koreilla korkkareissa, mutta usein pidän jalkoja helliviä mukavia tennareita.

 

Vaatekauppiaana olen päässyt tutustumaan ihaniin tyyppeihin, kuten Helena Virmalaiseen ja hänen serkkuunsa Kirsti Kivimäkeen. Noiden kaunottarien kanssa on hauska pitää kuvauspäiviä ammattikuvaaja Kirstin Kammarissa. Kirsti on lahjakas kuvaaja, joka tarjoaa myös voimaannuttavia elämyskuvauksia: https://www.kirstinkammari.fi/elamysvalokuvaus/

Viimeisessä kuvaussessiossa keskityimme kauniisiin mekkoihin. Sorry, olen jo menettänyt toivon koronan suhteen: Ensi kesänä ei pidetä isoja yo-juhlia eikä varmaan juhlita häitäkään. Siksi luulenkin, että myös tänä keväänä suositaan helposti muunneltavissa olevia mekkoja, jotka toimivat niin arjessa kuin juhlassakin. Tässä muutama hyvä vinkki ylioppilaiden äideille, mummoille ja miksei myös tyttöystäville.

Pellava toimii aina ja on myöskin juhlava valinta. Näillä mekoilla viiletät tyylikkäänä kaupungilla, rannalla tai pienissä häissä. Plussaa myös vajaamittaisista allien peittävistä hihoista, joten juhliin ei tarvita erillistä boleroa tai huivia.

Joseph Ribkoffin laatuun voi aina luottaa. Kukkaro näiden mekkojen takia saattaa hieman kaventua – mutta kun Ribkoffia pukee päälleen, tietää kyllä myös miksi. Noissa vaatteissa on jotain arjen yli nousevaa ylellisyyttä.

Pallokuosi on aina muodissa. Miten olisi perinteisen musta tai sinivalkoisen sijaan tänä kesänä ruskeapohjainen pallomekko? Yhdistämällä tähän legginsit alle, olet valmis kesäseikkailuihin.

Ruutukuosi on tämän kevään trendijuttu. Ensisilmäyksellä tuli mieleeni hieman pöytäliinakangas mutta kappas, niin sitä silmä tottui ja tämä ruutumekko/tunika on ollut jo yksi suosituimmista vaatteistani.

 

Mustavalkoinen
toimii aina

Mustavalkoinen on kesälläkin monen luottoväriyhdistelmä. Ja vaikka tässä onkin pitkä hiha, on se silti kevyt ja ilmava sifonkimaisen kankaansa ansiosta.

Omasta mielestäni legginsit eivät kuulu juhlapukeutumiseen, mutta tähän Kirstin asuun ne suorastaan huusivat päästä mukaan. Zhenzin tunika toimii mainiosti myös ilman leggareita esimerkiksi tennareiden kanssa.

Trikoomekot ovat helppohoitoisuutensa takia monen mekkovalinta. Ja mikäpäs tälläkin mekolla on viilettää vaikkapa puutarhajuhliin!

Naiset hei, älkää antako koronan viedä teiltä mekkoja! Verkkarit ovat ihan kivoja, mutta kyllä mekko viikossa pitää mielen virkeänä. Ja jos haluatte lisäpiristystä arkeen ulkomaanmatkan sijaan, niin Kirsti varmasti taikoo teille sellaisen, kuten minullekin tässä otsikolla Kauppiaan vapaapäivä.

Kehittelimme Kirstin kanssa tarinan, jossa olin sisäkkö, joka haaveilee ruhtinattaren elämästä. On tosi virkistävää hypätä hetkeksi ulos normielämästä ja kuvitella, millainen olisin ollut 1930-luvulla sisäkkönä?

Aurinkoista pääsiäistä teille kaikille, kyllä me tämän koronan selätämme tavalla tai toisella. Lähden nyt rakkaan ja koirien kanssa mökille, tässä tilanteessa läheiset ovat tärkeitä. Eikä aina tarvitse pitää turvavälejä…