Uutta pilkettä elämään

Upeaa naistenpäivää sinulle lukijani, ihanaa kun olet Fiini Fröökynän matkassa meidän somekanavissamme. Toivottavasti myös tapaamme livenä liikkeissämme, kohtaamiset ovat tässäkin työssä ihan parasta. Unelmoi isosti ja uskalla myös ottaa askelia unelmiasi kohden.

Kun kolme vuotta sitten aloitin MuotiMaakari-bloggarina, lupasin ensimmäisessä postauksessa: ”Tätä blogia tehdään hymy poskessa. Elämän ei tarvitse olla niin vakavaa, eihän?” Maaliskuun 2019 jälkeen elämä on heittänyt koronakuperkeikkaa ja hymyn aiheet ovat olleet välillä vähissä. Mutta blogia on kirjoitettu aina pilke silmäkulmassa, tarkoituksena tuoda sen lukijoille iloa ja inspiraatioita

Blogin kirjoittaminen on ollut kivaa, olen saanut siinä toteuttaa nuoruuden haaveammattiani, jolloin halusin kirjoittavaksi journalistiksi. On kuitenkin haikein mielin aika jättää blogi muistojen aarteisiiin, koska nykypäivänä videot kertovat asiakkaille ja seuraajille lähes reaaliajassa sen, mitä blogi kertoo pahasti jälkijunassa. Yrittäjänä on tärkeää, että osaa uudistua ja ”go with the flow”. Olen opetellut videomarkkinoinnin niksejä ja löytänyt sieltä itselleni sopivan tavan viestiä nopeasti, mitä Fiini Fröökynän vaatemaailmassa tapahtuu.

Videoiden teko vie myös ajan blogien kirjoittamiselta. Minuutin pituisen klipin kuvaamiseen saattaa mennä kahdesta neljään tuntia. Joskus parikin päivää, jos kuvauskohteet vaihtelevat tai opetellaan uusia tekniikoita.

Luin kaikki blogipostaukset ja muistelin teitä valovoimaisia tyyppejä, jotka ovat olleet mukana tällä blogimatkalla. Todella monta upeaa hetkeä olemme viettäneet vaatteiden maailmassa. Kiitos teille ja ystävälleni Outille, joka Espanjan auringon alla pakotti minut pistämään ”pärstää peliin”. Ja onhan sitä sitten tullut laitettuakin, palautteen mukaan joskus liiankin kanssa.

Vaati aikoinaan suurta rohkeutta astua kameran eteen poseeraamaan, mutta olin valmis ottamaan kritiikinkin vastaan, koska halusin antaa yritykselleni kasvot ja sielun. Onneksi saamani palaute on 99 prosenttisesti ihanaa ja kannustavaa. Kiitos niistä, jokaisen luen ja sydämeeni kiitollisena talletan. Jotain olen tehnyt oikein, kun seuraajien määrä on kasvanut näin upeasti.

Mutta se yksi pirullinen prosentti, sillä on hämmästyttävä vaikutus. Vaikka ei pitäisi ottaa itseensä epäasiallisia kommentteja, esimerkiksi kun haukutaan vartaloni olevan epäsopiva edustamaan yrityksemme vaatteita, niin sattuuhan se. Haluan tämän kertomalla puuttua somekiusaamiseen, mitä kaikki epäasiallinen käytös on. 

Mieluusti kuvaisimme kaikki vaatteet kahden erikokoisen naisen yllä, joskus näin teemmekin, mutta monesti se on ajankäytöllisesti mahdotonta. Vaatekauppa pyörii niin nopealla tempolla, että on kuvattava heidän päällään, jotka ovat paikalla. Ehkäpä tulevaisuudessa meillä on varaa palkata kokoaikainen loistokoon malli, mutta niin kauan, kun video- ja kuvakarusellimme pyörii yhteisöllisen verkoston varassa, niin mennään näillä eväillä. Toivon myös, että kehopositiivisuus huomioitaisiin kaikenkokoisten ja mallisten naisten kohdalla.

Sisäänostoissa pyrimme huomioimaan jokaisen vartalotyypin ja valikoimamme on todella laaja. Pidän tärkeänä, että meiltä löytyy upeita vaatteita kaikenkokoisille naisille, niin pienille kuin isommillekin. Olisi hyvin lyhytnäköistä ostaa vaatteita sisään vain "itselleen" ja on hassua, että joku näin ajattelee. Rakentava palaute on aina tervetullutta ja ilman sitä emme pysty kehittymään. Enemmän kuin mielellämme otamme vastaan kaikenlaisia ideoita!

Toteuta rohkeasti unelmiasi

Vuoden ensimmäinen iso askel on oman myymälän avaaminen Tampereelle Koskikeskukseen. Myös Ylöjärven Kauppakeskus Elossa on Fiini Fröökynä palvelemassa asiakkaita, joten Tampereen seutu on aika mukavalla mallilla. Lisäksi meillä on myyntipisteet Kyyjärven Paletissa, Outlet Putaanportissa Pihtiputaalla, Lappajärven Kivitipussa ja jälleenmyyjäverkostomme kasvaa koko ajan. Kivijalkaliikkeemme Ylistarossa ja verkkokauppa pyörivät hyvin. Odotan jo kovasti kevään Pop up -kiertuetta, se on aina piristävä juttu.

Nyt on myös aika siirtää alkuperäinen nimemme Halpa-Aitta historian kirjoihin. Nimi ei enää yli 55 vuoden jälkeen palvele nykyistä konseptiamme ja on tullut hyvä hetki päästää se pikkuhiljaa ansaituille eläkepäiville. FiiniFröökynä-nimeä on ajettu sisään useampi vuosi ja nyt on sen vuoro nousta rohkeasti siivilleen.

Hyvää kevään alkua kaikille. Hymyillään, kun tavataan.