Väritä elämääsi

 

Liikkeessä kävellessäni olo on kuin karkkikaupassa. Tämän kevään värimaailma on perinteisten pastellisävyjen lisäksi upean värikäs.

Kiireinen työviikko reissussa vaati veronsa, lauantaina herätessäni olo oli kuin puulla päähän lyötynä. Mietin, että millä saisin itselleni työmoodin päälle… sitten muistin, että toin mukanani upean värisiä vaatteiden mallikappaleita. Kiskaisin päälleni oranssin puseron, valkoiset farkut ja huuliin juuri ostamaani persikanväristä huulipunaa ja siinähän se oli, työmotivaatio. Ei me naiset loppujen lopuksi paljon piristyäksemme tarvita. Tässä vinkkejä kevään ja kesän värileikkeihin:

Oranssi on rohkean ja itsevarman pukeutujan valinta. Kirkas oranssi on ollut poissa kesäpukeutumisesta parisen vuotta, mutta nyt tähän upeaan ja energiseen väriin et voi olla törmäämättä. Sitä näkee niin housuissa, yläosissakin kuin juhlamekoissakin. Räiskyvää väriä voit pehmentää vaikkapa valkoisella.

Aurinkoa ja energiaa, kukkia ja mehiläisiä. Mikäli pukeuduit jo viime kesänä keltaiseen, tee niin myös tänä kesänä. Pirteä kirkas keltainen on saanut tänä vuonna seurakseen myös hieman okraan vivahtavan sävyn. Se on hieman yllättävää, koska yleensä se tunnetaan syksyn värinä. Nyt okrankeltainen on yksi kesän ehdottomista hittiväreistä.

Tämän kevään raikkain tulokas on mielestäni vihreä. Olen yllättynyt sen saamasta positiivisesta vastaanotosta. Jo viime kesänä khakinvihreä oli meillä yksi yllättäjistä, sama jatkui syksyllä eikä suosiolle näy loppua vielä tänäkään kesänä. Rinnalleen khaki on kuitenkin saanut hieman värikkäämmän ja kirkkaamman version, joka on kiilannut myynnillisesti meillä tänä keväänä kärkisijoille. Jos olet sitä mieltä, että vihreä ei sovi sinulle, kokeilepa tätä sävyä ja saatat yllättyä.

Taivas lyö tulta ja niin myös räiskyvä punainen. Oma suosikkiyhdistelmäni on punaisen-valkoisen ja mustan kombo. Valkoinen tuo raikkautta, punainen dramaattisuutta ja musta selkeyttää. Punainen näyttää hyvältä myös farkkujen kanssa.

Turkoosi on ihana kesäväri, joka näyttää upealta päivittyneellä iholla. Turkoosilla on oma vankka käyttäjäkunta, mutta tänä keväänä sitä on ollut hieman hankala löytää valikoimiin. Ne mitä olen löytänyt, on saman tien myyty loppuun. Onneksi meillä on nyt monia erilaisia turkoosin värisiä tuotteita. Sain valmistajan tekemään suosituimpiin pusero- ja tunikamalleihin pelkästään meille turkoosinvärisiä tuotteita, vaikkei tuo väri kuulunutkaan heidän normivalikoimiinsa.

Pinkki on jokakesäinen kestosuosikki, jolla on puhujia sekä puolesta että vastaan. Osa pitää sitä turhan söpönä, osa taas voisi pukeutua siihen päästä varpaisiin. Pinkki on myös minun ehdoton suosikkini, lukeudun tuohon viimeksi mainittuun ihmisryhmään. Pinkin kanssa voit yhdistää monia värejä kuten esimerkiksi toista kevään muotiväriä vihreää.

 

 

 

 

Valitsen tämän Rinascimenton satiinisen juhlamekon viikon asuksi. Tarvitseeko tämä perusteluita että miksi, mekko kuin karkki!  

 

 Värien lisäksi ammennan energiaa ja iloa näistä meidän kaikenkarvaisista ja -kokoisista eläimistä sekä lasten harrastusten seuraamisesta. Sunnuntaina kello herätti kuudelta, lähdimme kisareissulle tyttären ja hänen hevosensa kanssa. Kivaa oli!